Bruidsfotografie | Evert en Jorinda trouwen in Bleskensgraaf en Opheusden

dsc_8037

Bruidsfotografie | Evert en Jorinda trouwen in Bleskensgraaf en Opheusden

Nieuw-Lekkerland is een vredig dorp, met de Lek aan de ene en weilanden aan de andere kant. Op het water glijden schepen voorbij, in het groen grazen koeien. Als ik om 6.15u het dorp binnen rij, is Gertrude van Looks al aan het werk met de ‘hairstyling & visagie’ bij Jorinda. Pa is de voortuin aan het versieren, ma al druk bezig in de keuken, de broers zijn bezig met wakker worden en ik probeer alvast wat platen te schieten. Alles en iedereen draait volgens het boek. Gezellig en rustig daar aan de Lek. Dan arriveert de bruidegom…. Er klinkt vanuit de verte een rauw gebrul dat door het dorp rolt, de lampen doet schudden. Mensen rennen naar buiten… Evert komt met 550 pk zijn bruid ophalen! Hoe romantisch toch, al die prinsen met die paarden…

We daveren naar Dordrecht voor de fotoshoot op het landgoed Dordwijk. Ik ben daar al vaker geweest en iedere keer valt mij op met hoeveel zorg het landgoed met de tuinen wordt bijgehouden. In ieder jaargetijde is het een feest om daar te mogen fotograferen. De zon breekt langzaam door en zet alles in mooi warm ochtendlicht.

De daggasten zijn intussen gearriveerd bij Jorinda thuis en hebben dezelfde ervaring als ik bij de Ford Mustang! Maar hoe bijzonder de auto ook is, Jorinda krijgt toch de meeste aandacht! Na de lunch, vertrekken we naar De Burgemeester in Bleskensgraaf voor de huwelijksceremonie. Ik dacht dat alle dorpjes in de Alblasserwaard rustig en autoluw waren. Maar het blijkt daar bijna even druk te zijn als in het centrum van een flinke stad!

We rijden daarna een flink eind naar Opheusden voor het kerkelijk huwelijk. Rijden is voor Evert deze dag geen enkel probleem! Maximum snelheden gelden immers niet voor bruidsparen…. Na de kerkelijke inzegening, is het feest in Kesteren. Daar staan de kleuters van Jorinda uit groep 1/2 klaar met prachtig versierde bogen. Kleuters zorgen voor veel kleurigheid en extra sfeer op bruiloften, echt een aanrader! Nadat de taart is aangesneden en uitgedeeld, wordt een wedstrijd gespeeld tussen Jorinda en Evert in huishoudelijke taken. Denk aan strijken en was ophangen. Evert blijkt daar verrassend goed in te zijn!

Het blijft een mooie zonnige trouwdag in september daar bij molen de Zwaluw in Kesteren!

Reacties