Bruiloft | Jan Gert & Hanneke

DSC_0187-2

Bruiloft | Jan Gert & Hanneke

Vrijdag 25 juni 2014 was de dag voor Jan Gert (uit Dronten) en Hanneke (uit Leeuwarden). Wat hadden ze alles smaakvol en tot in de puntjes voorbereid! Het zou op allerlei manieren een dag worden om niet te vergeten. De ontmoeting vond plaats in de prachtige achtertuin van dit bruidspaar. Na de brunch vertrokken ze in een BMW cabrio richting Elburg. Omdat Jan Gert alle wegen rond Dronten goed kent, gingen we eerst door de graanvelden van de polder. Nadat de cabrio was geparkeerd bij de haven konden we daar bijna starten met de reportage. Bijna, want achter onze rug stond een agent al een bon uit te schrijven omdat de auto verkeerd geparkeerd stond… Jan Gert trok een sprint op zijn nieuwe schoenen (hinderlijk parkeren kost immers €140….) en wist de agent om te praten!

Elburg is een prachtig stadje. Langs de haven liepen we door de poort naar de touwslagerijbaan en wandelden door de bloemrijke straatjes van Elburg naar de Gasthuissteeg.. De gasten stonden intussen op de uitkijk bij de Italiaan. Op de binnenplaats achter het restaurant werd gezongen voor het bruidspaar. Oude en nieuwe muziek speelt een belangrijke rol bij dit paar. We wandelden over de stadwallen naar het Agnietenklooster. Het was een prachtig gezicht deze mooie stoet van 60 mensen rond Elburg te zien gaan. In dit prachtige klooster werd het burgerlijk huwelijk voltrokken. Na afloop werd in de kloostertuin onder een stralende zon genoten van champagne en taart.

Voor de kerkdienst wandelden we naar de St-Nicolaaskerk voor het kerkelijk huwelijk. Ook hier veel muziek! De bruid zelf kroop ook achter de piano om met haar zus te musiceren…. Een vriendelijke koster wees mij op de galerij om ook van bovenaf foto’s te kunnen maken.

Het feest werd in de Fruittuin Verbeek in Oldebroek gehouden. Ook daar was alles tot in detail voorbereid door het bruidspaar. Olijfbomen op het terras, de wijn zelf gekozen en geleverd en het vlees vooraf gekeurd. Intussen bleef de zon stralen en kon tot ’s avonds laat het feest buiten worden gevierd.

Na een korte pauze vertrokken Jan Gert en Hanneke voor hun huwelijksreis richting Israël.

Reacties