Bruiloft | Marije & Jorick

DSC_0528

Bruiloft | Marije & Jorick

Zij geloven in een blos op het gezicht en vragen zich af waar uw hart sneller van gaat kloppen… Deze slogan is van de gezamenlijke partners van Marije en Jorick. Op een warme zomermiddag ontmoet ik hen in Rotterdam bij Lebkov. Daar waar ze de beste koffie schenken, is er ook direct ‘een klik’. En ja, ik mag hun dag 17 oktober 2014 vastleggen! Daar hebben ze goed en creatief over nagedacht. Zo kwamen ze hun ideale trouwauto tegen, ergens geparkeerd in Den Haag. Ze schreven een simpel briefje met de vraag: ‘Mogen wij uw auto lenen? Bel ons!’ en jawel: ze krijgen de Jaguar de hele dag mee inclusief Haagse chauffeur.

Terwijl mijn zoon Harmen ’s ochtends start met fotograferen bij Jorick in Nieuwerkerk ad IJssel, loop ik de blauwe loper over naar Marije in Capelle ad IJssel. De kleur blauw is als rode draad door de dag verweven. Iedereen in huize Blok wordt betrokken bij het zorgvuldig sluiten van de 60 knoopjes op de rug van Marije haar trouwjurk. Veel zorg is ook besteed aan de strik van de bruidegom en beide vaders: ze zijn van hout en zelfgemaakt. Als Jorick is gearriveerd vertrekken we naar Rotterdam voor de reportage. De verschillende locaties zijn met zorg gekozen en het past allemaal precies in het tijdschema. Wat een prachtig decor is Nhow voor dit bruidspaar. Mooi ook dat Jorick daar nog snel een ontbijt kan bestellen, want hij komt tot de ontdekking dat hij dat helemaal is vergeten thuis…

Thuis wordt het bruidspaar opgewacht door alle daggasten en vertrekken we al snel naar Paviljoen de Witte in Scheveningen waar het burgerlijk huwelijk wordt bevestigd. Dit Paviljoen ligt in de duinen en mag met recht een toplocatie worden genoemd! Top ook omdat de vader van de bruid dit mooie moment omlijst met pianomuziek en de zon stralend aan de hemel staat. Na het diner vertrekken we naar de Waalse Kerk aan het Noordeinde in Den Haag waar het kerkelijk huwelijk plaats vindt. Normaliter worden de kerkdiensten hier in het Frans gehouden, maar vanavond is de voertaal Nederlands. Aan het prachtige Cavaillé-Coll orgel zit opnieuw de vader van de bruid: Arnold. Nog net voordat neef Mees in slaap valt, kan hij de ringen brengen bij het bruidspaar!

We vertrekken na deze kerkdienst naar het Paviljoen in Scheveningen waar het feest tot heel veel later die avond/nacht wordt gevierd.

 

Reacties