Bruiloft | Peter & Jeanine trouwen in Lekkerkerk en Gouda

DSC_2479

Bruiloft | Peter & Jeanine trouwen in Lekkerkerk en Gouda

“We zouden de reportage graag in de achtertuin bij mijn ouders doen”, zei Jeanine, “dat lijkt mij wel mooi”. Een reportage in de achtertuin, dat maak ik niet veel mee! De ouders Jan en Edith, hadden daar dan wel alle vrije uren de afgelopen weken in gestoken, maar het resultaat was een schitterende tuin op deze 8e mei compleet met vijver, fontein, pergola’s, fruitbomen, buxushagen en gras zoals je dat alleen binnen de colleges van Oxford ziet! ¬†Gelukkig waren hier de bordjes ‘Please keep off the grass’ weggehaald…

Jeanine werd opgemaakt onder het oude balkenplafond naast een koninklijke sofa in de slaapkamer van haar ouders. Het sprookje werd helemaal compleet toen Peter met een witte Rolls Royce het erf opdraaide en zijn bruid onder de kroonluchter in de hal in zijn armen sloot. Nadat we in en rond het ouderlijk huis een aantal plaatjes hadden gemaakt, wilde Jeanine nog naar een ander authentiek stukje Lekkerkerk: de Achterstraat. Daar woonde Jeanine en vanaf vandaag ook het adres van de bruidegom. Als we de tuin aan de Lekdijk niet hadden gehad, had in dit kleine prachtige straatje de hele reportage gemaakt kunnen worden! Maar we moesten opschieten, want we moesten ook nog naar de Hoekseweg. Daar bloeide het koolzaad uitbundig tussen de knotwilgen. Daar kwamen ook de bruidskinderen aan. Ze pasten prima in het plaatje van het sprookje, deze neef en nicht!

Na een heerlijke lunch in het ouderlijk huis, vertrokken we naar het stadhuis van Gouda. Aan mooie locaties deze dag dus geen gebrek! Intussen was de zon ook nog eens stralend tevoorschijn gekomen. Na deze plechtigheid wandelden we naar de kerk aan de Lage Gouwe. Te ver lopen voor de Jeanine in haar bruidsjurk en voor Peter op zijn hagelnieuwe schoenen. Zij werden dus tot voor de deur gereden van de kerk. In de kerk werd het bruidspaar toegespeeld en gezongen door de muziekgroep B.A.S.I.C. waarin Jeanine zingt.

Buiten probeerde ik de groepsfoto’s te maken. Maar probeer dat maar eens op een drukke middag in het centrum van Gouda met toeristen, fietsers, scooters en auto’s tussendoor… Hoe dan ook, het plezier was er niet minder om!

Op het bordes achter het stadhuis werd de bruidstaart aangesneden en getoost. Voor het feest was het stadhuis van Gouda deze avond voor het bruidspaar.

 

 

 

Reacties