Bruiloft | Willianne & Pieter in Blijdorp – Rotterdam

DSC_5085

Bruiloft | Willianne & Pieter in Blijdorp – Rotterdam

Wie IJssel en dijk zegt, komt als vanzelf bij Pieter terecht. Als je dan bij Pieter bent, kom je ook als vanzelf Willianne tegen!  (W & P) Hij woonde buitendijks (met een eigen steiger en boot), ze trouwden binnendijks (in de tuin van het museum) en wonen nu weer samen buitendijks (met uitzicht op de IJssel).  We vertrokken met de VW-bus richting Rotterdam. Nee, de reportage was niet in Krimpen gepland, maar in Blijdorp. Want als het zou regenen, dan hadden we direct een mooie binnenlocatie in het Oceanium bijvoorbeeld. We hoefden niet naar binnen voor het weer, maar we deden het wel omdat het ook binnen gewoon prachtig is. We wandelden van de haaien, via zebra’s bejaardenuitjes (“ach gut, kijk nou, een echt bruidje!”) en schoolreisjes naar de schitterende Chinese tuin. Willianne had de route vooraf keurig uitgestippeld! Wat een stralende en warme dag was deze 25e juni! Daar hadden vooral de leerlingen van Willianne mee te maken… Ze zaten met rode wangen pal in de zon, keurig een uur lang te luisteren naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarna mochten ze met de liefste juf knuffelen. Pieter werd heel anders aangepakt: door zes vrienden werd hij met een flinke snelheid tot boven dijkniveau gelanceerd!

Nadat het VW-busje vol was geladen met neefjes, nichtjes en ballonnen, vertrok het bruidspaar naar de kerk. Want naast dijk en IJssel slingeren kerk en geloof als rode draden door het leven van W & P.

Als je op zo’n prachtige plek aan het water woont, hoef je niet op huwelijksreis. Veel mooier ga je niet vinden! W& P: veel geluk samen!

 

Reacties