Concertfotografie | Argentijns temperament met Toonkunst

DSC_0041

Concertfotografie | Argentijns temperament met Toonkunst

We werden deze avond meegenomen naar Argentinië, over de noordelijke hoogvlakten van de Andes, we bezochten de Inca’s en maakten een Zuid-Amerikaans carnaval mee! Muziek klonk van de Argentijnse Ramirez, de Misa Criolla en Navidad Nuestra. In dit klassieke kerstverhaal trokken we met Jozef en Maria over de Pampa’s naar Bethlehem. De herders kwamen we tegen in het dorp Aimogasta in de provincie La Rioja. De drie koningen brachten geen goud, wierook en mirre, maar stroop, honing en een witte poncho van echte alpacawol.

In de MisaTango van Martín Palmeri werden we meegenomen in het ritme van de klassieke Tango. Echte tango-dansen werden uitgevoerd door het duo Marieke Timmer en Hugo Buiten.

Deze avond werd Toonkunst (o.l.v. Leo Rijkaart) begeleid door de vaste pianist Martin van Broekhoven en Grupo Los Criollos, een professioneel ensemble. Hun instrumenten bestonden behalve uit de bekende accordeon, piano en gitaar deze avond uit de charango (een kleine vijfsnarige gitaar), de skibus (dubbele panfluit) en veel verschillende percussie-instrumenten.

Schitterende stemmen klonken van mezzo-sopraan Alexandra d’Espinoza, tenor Sebastian Brouwer en de 11 jaar oude jongenssopraan Nicolaas Brouwer (leerling van de Kathedrale Koorschool in Utrecht).

Argentinië is dichtbij in de foto’s hieronder…

Reacties