Familiereportage in Delfshaven

DSC_8260

Familiereportage in Delfshaven

Delfshaven is een prachtig bewaard stuk historie middenin het centrum van Rotterdam. Gespaard (of vergeten) door de Duitsers in de Tweede wereldoorlog en op deze zomeravond eigenlijk een gezellig dorp in de stad. “Meneer, meneer, wilt u ons op de foto zetten als wij van de brug afspringen”, roepen een stel Turkse jongetjes. “Komen wij nu in de krant?” Ik durf het niet te beloven… Deze avond ben ik gekomen om Wiggert en Hélène te fotograferen en hun vier jongens: Stefan, Laurens, Thomas en Vincent. Opa moet natuurlijk ook op de foto! Uit Leiden zijn Matthijs en Susanne meegekomen. Matthijs komt overigens niet uit Leiden, maar uit Moncalieri (Italië). Last but not least: nummer 10, Mike, the most mellow dog ever!

Ik ontmoet deze familie in restaurant De Pelgrim naast de Pelgrimvaderskerk. In dit restaurant wordt het bier zelf gebrouwen. Wiggert besluit om toch maar eerst op de foto te gaan… Stefan heeft alle attributen bij zich om vakkundig Camel-sigaretten te schieten. Volgens opa omdat ‘ze tegenwoordig geen sjekkie meer zelf kunnen rollen’! Laurens probeert tussendoor het bedieningspaneel van de ophaalbrug te vinden. Het zou leuk zijn als we de brug konden bedienen. Helaas, dit blijkt lastig te zijn!

Terwijl ik op straat lig om Vincent te fotograferen hoor ik boven mij stemmen van twee agenten die vragen of ik een ‘lig-vergunning’ heb….

Als de mannen roken en  hun telefoons checken, fotografeer ik tot slot de twee zussen van der Palen tussen stokrozen en oude bomen op het Piet Heynsplein.

Delfshaven, the place to be!
 

Reacties