Jan Verburg

Over

Hallo,

Ik ben Jan Verburg en woon in Krimpen aan den IJssel. Mijn vrouw Lyan en ik hebben drie zoons, een dochter en schoondochter en onze Golden Retriever Sam.

Verliefd zijn mijn vrouw en ik geworden op Italië (Toscane!), Bach, fietsen (langs de kust!), VW en goede films (teveel en te weinig tijd…). Ook ben ik een fan van lp’s (ook wel vinyl genoemd), de sfeer van Rotterdam, hardlopen, rode wijn, oude camera’s, Nikon en jawel… fotograferen!

Begin 2013 heb ik besloten om meer te gaan doen met mijn grote hobby: het fotograferen van mensen. Wat begon als hobby, is intussen gegroeid tot serieus werk en heb mensen uit en in Apeldoorn, Wassenaar, Rijssen, Rotterdam, Roermond, Krimpen, Sint-Annaland, Dinteloord, Nunspeet, Heusden en zelfs Italië gefotografeerd.

Voor mij begint fotograferen met goed kijken en vooral ook luisteren. Het kweken van vertrouwen is van essentieel belang bij het fotograferen van mensen. Ik vind het geweldig om authentieke portretten te maken van mensen in een (voor hen) karakteristieke omgeving. Ieder mens is uniek en dat wil ik in mijn foto’s laten zien. Ik vind het een feest om met bruidsparen, verliefde stellen, gezinnen en families op te trekken om in een ontspannen sfeer de mooiste momenten vast te leggen. Voor mij is het belangrijk om met een frisse blik op pad te gaan. Ook als ik van tevoren al iets heb bedacht, probeer ik altijd open te blijven staan voor wat zich aandient.

Een foto is voor mij gelukt als het een oprechte weergave is van de persoon tegenover mij.

Behalve zelf goed opletten, kijken en luisteren, is het voor mij belangrijk dat andere fotografen met mij meekijken om mij op te scherpen en te helpen om verder te ontwikkelen. Hiervoor heb ik een aantal intensieve cursussen, workshops, masterclasses en feedbacksessies gevolgd bij bekende fotografen zoals André Nijenhuis, Florence Bavinck, Ramon & Hermine Snellink van Mon et Mine, Damon Pijlman en Isabelle Hattink. Ook de komende periode staan workshops en seminars bij andere fotografen op het programma.

Een impressie van mijn persoonlijkheid: creatief, humoristisch, ontspannen, betrouwbaar en alert.

Tot ziens!

Jan Verburg

tel. 06 – 36 30 13 05

e-mail: janverburg.fotografie@gmail.com