Ze zaten op 11 jarige leeftijd al naast elkaar op de bank. Het was toen nog niet direct duidelijk dat dit een huwelijk zou worden. Maar deze dag was het overduidelijk: Jaco en Roos zijn een prachtig stel! In het gemeentehuis sprak Jaco zijn gelofte uit en in de kerk deed zijn bruid dat op haar manier: met een zelf gecomponeerd lied kwam ze al zingend binnen wandelen.

Mooi om te zien hoe perfect alles was voorbereid! Het schip (Cornelis sr) van Jaco zijn ouders was de afgelopen maanden strak in de lak gezet. Zo kon de bruidegom prima schaatsen op zijn nieuwe leren schoenen! Bij Rosalie thuis werden alle daggasten ontvangen en daar stonden – om maar iets te noemen – de lekkerste slagroomsoezen op tafel. En als de loper uit wordt gelegd door de vader van Roos, dan weet je ook echt zeker dat hij recht ligt…

Het thema van deze bruiloft zou ‘joviaal’ kunnen zijn. Je broer laat zich nat regenen in de Porsche zonder ramen zodat jullie droog in een Toyota kunnen rijden. Een van je vrienden treedt op als babs en doet dit ook nog eens geweldig. Vrienden mogen niet naar binnen in het gemeentehuis (want corona..), maar blijven in de regen toch voor het raam meekijken. Je opa heeft – door allerlei kuren eigenlijk te stijve vingers om orgel te spelen in de kerk – maar doet het toch voor jullie. Én goed! Je vrienden gooien je met alle liefde boven de hooiberg uit. Je vriend is een heel goede videograaf en filmt de hele dag voor jullie. En dit is nog niet eens de helft!

Terwijl hier de regen met kleine emmertjes naar beneden komt, krijg ik een appje van het bruidspaar vanuit het zonnige Malaga en de vraag of ik daar wil komen schieten. Ik ben weg!