Zon en blauwe luchten

Als je bruidsjurk binnen wordt gebracht, dan is dat een gaaf moment die dag, maar hoe mooi is het als je eigen moeder die jurk heeft gemaakt! Natuurlijk, het moment dat jouw bruidegom binnenkomt, is natuurlijk ook …. !

Ze hadden allerlei locaties verkend voor de shoot deze dag en waren gevallen voor de oude Sodafabriek in Schiedam. Ik snap dat wel, het is een uniek en authentiek gebouw waar de sfeer van toen nog tastbaar is. Binnen is mooi, maar buiten, beschut en in de voorjaarszon, was het geen straf om foto’s te maken.

Nadat het bruidspaar uit was geschommeld, reden we naar Ablasserdam waar familie en vrienden hen opwachtten om met hen de ceremonie te vieren. Meestal krijg ik weinig tijd om de duiven te fotograferen, maar deze keer schuifelde een van de witte vredesduiven, mijn kant op en had een extra zetje nodig om de lucht in te gaan. Wat hem of haar bezielde? Geen idee!

Wat Dirk bezielde om de fles champagne zo hard te shaken? Ik denk dat hij weleens wilde zien hoe snel zijn bruid een sprintje kon trekken in haar jurk… 

Terwijl ik dit schrijf, vriest het hier aan de grond maar wandelt het bruidspaar langs het strand in het zuiden van Portugal… Het is jullie gegund! Veel geluk samen!