Het is 7 oktober 2021 07.30 uur en ik ga naar Amsterdam!

Langs de Amstel rij ik richting het centrum, naar de Hermitage. Vanaf de Weesperstraat draai ik tegen het verkeer in en word enthousiast toegewuifd door een leger geheven middelvingers. De paal in het wegdek van de Nieuwe Keizersgracht zakt weg als ik de code ‘bruidspaar-en-ik-mag-hen-fotograferen-en-u-weet-ervan-als-het-goed-is’ tegen de paal roep. Daar sta ik om 9.10u in hartje Amsterdam op de parkeerplaats van het museum! Je kunt intussen de omgeving verkennen, appt Arnold. Daar krijg ik alle tijd voor en wandel alvast door de zalen, de binnentuin en drink een cappucino in de zon bij Dignata; 020 proeft goed!

Een rode Alfa Romeo 2000GTV uit 1972 arriveert met 152 ronkende pk’s en het bruidspaar bij het museum. Kijk hoe prachtig ze zijn! We wandelen door het museum, naar de kamer van de regentessen, de regenten, de kerkzaal, de binnentuin. Hoe vind je dit decor als achtergrond? (Let wel op de kastanjes die naar beneden vallen, zo’n ruwe bolster kan jouw blanke pit behoorlijk treffen!). Aan de overkant woonde Annemarie in het Van Brants Rus Hofje, daar moeten we natuurlijk ook naar toe!

Tijd om in de slipstream van de Alfa over de Amsterdamse grachten naar George Marina te rijden, de daggasten wachten! De ceremonie is knus en hartelijk. De daggasten wandelen nu naar het station. We gaan met de metro naar het CS en wandelen stoned door walmende wietlucht naar de Noorderkerk. Daar wordt het huwelijk ingezegend door de vader van de bruidegom. Hoor het schitterende pianospel van de bruidegom zelf!

Tijdens de verkondiging klim ik via allerlei te smalle gangetjes naar de gewelven bovenin de kerk. Misschien leuk om daar vandaan ook een foto te maken, appte Annemarie… Behalve leuk, is het ook gigantisch hoog en diep onder mij zie ik een heel klein bruidspaar dicht tegen elkaar aan zitten.

Natuurlijk moet ik Rotterdam mooier vinden, maar ….