Toen we hun dag en wensen bespraken, duurde het nog precies 599 dagen tot het de 21e dag van de 21e week van het 21e jaar van de 21e eeuw zou worden! Het was mij direct duidelijk: deze twee verpleegkundigen hielden van plannen! In hun plannen kwam destijds geen relatie voor met een verpleegkundige (een arts zag Victorie nog wel zitten…) Maar op de afdeling geriatrie sloeg de vonk toch over!

Hoe mooi is het voor iedereen om op je trouwdag te starten vanuit je ouderlijk huis. Ruben vanuit Krimpen en Victorie uit Spijkenisse. Geduldig wachtten de families beneden tot de bruid klaar was. Op een foto hoor je natuurlijk niet wat wordt gezegd bij de eerste ontmoeting, maar je kunt het wel raden…

Ook al is Victorie dol op Mini Coopers (4m), voor de deur stond een Lincoln Continental van 6m!

Terwijl Rotterdam in de ban was het Eurovisiesongfestival, speelde Geert Bierling de ‘Wedding march’ op het orgel en kwam de bruid de schitterende Burgerzaal binnen. Na het ‘JA!’ en de kus, volgden geloften als mooi persoonlijk romantisch moment!

Voor het kerkelijk huwelijk in Krimpen verlieten we even Rotterdam om hierna weer terug te keren naar het Koetshuis. Niet binnen, maar onder een grote tent over het terras gespannen. ‘Wil je daar ook een foto van maken, zei Ruben, dat ding is peperduur!’

We sloten de dag af aan de Nieuwe Maas. Intussen was het koud en waaide het stevig, maar de sombere weersvoorspellingen kwamen deze dag niet uit. Dat paste ook helemaal niet in het plan!